Hotel Asterisk

Wel of niet fietsen in Amsterdam?

HomeBlogWel of niet fietsen in Amsterdam?

Wel of niet fietsen in Amsterdam?

Ik krijg vaak de vraag van gasten of het leuk is om Amsterdam op de fiets te ontdekken. Om eerlijk te zijn, vind ik het zelf heerlijk om de stad op de fiets te verkennen. Maar wist je dat Amsterdam een kleine stad is en alle op loop afstand is en ik dit dan ook altijd aanraad aan onze gasten?

Als je goed kijkt, vind je zoveel bijzondere dingen in de stad. Kijk bijvoorbeeld eens naar de boekenkast op de foto’s hier op de achtergrond. Ze zijn overal in Amsterdam te vinden. Het idee is simpel: iedereen kan boeken lenen en op een later moment terug in de kast zetten. Het motto: kies een boek en zet er in ruil daarvoor een terug. Dit is om te zorgen dat de kast altijd aangevuld blijft. 

Terugkomend  op het fietsen. Als je het niet gewend bent op te fietsen, denk ik niet dat het een goed idee is om daar in Amsterdam mee te beginnen. Het is vaak erg druk op straat en het verkeer komt van alle kanten. Mocht het zo zijn dat ik je toch nieuwsgierig heb gemaakt naar het verkennen van de stad op de fiets, dan is mijn advies om een fiets te huren bij de Black Bikes Frederiskplein shop. Hun winkel ligt op loopafstand van ons hotel. 
Voor de waaghalzen onder ons heb ik een paar dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het fietsen in Amsterdam.

  • Wij locals staan erom bekend de regels te overtreden tijdens het fietsen. Bijvoorbeeld: door rood licht te fietsen of ’s nachts te fietsen zonder licht. Doe ons vooral niet na!

  • Pas op voor tramrails: zorg ervoor dat je de rails haaks kruist, mocht je er overheen gaan. Je kunt namelijk makkelijk blijven haken in de rails.

  • Zorg ervoor dat je je fiets parkeert in de daarvoor bestemde fiets parkeerplekken. Fietsen die niet op de juiste plek geparkeerd staan, worden verwijderd.

  • Fiets niet met meer dan twee mensen naast elkaar. Houdt ook ruimte voor andere fietsers die je eventueel in willen halen.

  • Gaat je telefoon of wil je iets opzoeken op je telefoon. Stop dan en ga aan de kant staan.

Ik wens je een veilige rit! 

Lees meer
Hotel Asterisk

Lees verder

Hotel Asterisk

Welkom!

09/11/22Lees meer
Hotel Asterisk

Toen in Amsterdam: feitjes over grachtenhuizen

09/11/22Lees meer
Hotel Asterisk

Het Vondelpark

09/11/22Lees meer