Rijksmuseum

HomeBlogRijksmuseum

Het Rijksmuseum

Een van mijn favorieten

Het Rijksmuseum, als je het mij vraagt een van de mooiste musea in Amsterdam. Zelf heb ik heel veel herinneringen aan het Rijksmuseum. Zoals bijvoorbeeld dat toen ik kind was ik altijd onder het Rijksmuseum door naar school fietse. Er valt onder die prachtige bogen van het Rijksmuseum,  altijd wel wat te beleven. Van straatmuzikanten tot een snelle blik in het museum, mensen die schuilen voor de regen, etc..
Tijdens de renovatie een paar jaar geleden, was er sprake van dat het misschien niet meer mogelijk zou zijn om onder het Rijksmuseum door te fietsen. Daar baalde ik enorm van. Dat balen heeft niet lang hoeven duren, want gelukkig voor mij kan ik weer gewoon onder het Rijksmuseum door fietsen en genieten van hetgeen zich onder die bogen van het Rijksmuseum afspeelt.

Een van de pluspunten van het Rijksmuseum is dat een entree ticket (bijna) altijd wel online verkrijgbaar is. En als je dan een entree ticket heb gekocht, dan is dat geldig voor de hele dag. Dit houdt dus in dat je gedurende de dag in en uit het museum kunt lopen. Dat is een enorm fijne bijkomstigheid, omdat het Rijksmuseum erg groot is, en het om die reden wel eens fijn kan zijn om even naar buiten te gaan en op een later tijdstip nog even naar binnen te lopen.

Welnu, de aanleiding voor het schrijven van deze blog. Wil jij de nachtwacht helemaal voor jezelf? Door het Rijksmuseum lopen, zonder dat er dan ook maar iemand voor je voeten loopt? Reserveer dan nu online je entree ticket, bij voorkeur in de ochtend. Amsterdam is uitgestorven, mensen vermijden massaal de grote steden, wat dus ook enorme kansen oplevert als je eens rustig wilt genieten van al het moois dat het Rijksmuseumte bieden heeft. Juist nu, tijdens Covid-19 is de stad extra bijzonder om te bezoeken!

Ik besef heel goed, dat tijdens het schrijven van deze blog, de restaurants en cafes gesloten zijn. Natuurlijk is het “leuker” als die restaurants en cafes open zijn. Echter hebben de locale ondernemers stuk voor stuk allemaal creatieve oplossingen bedacht, zodat u alsnog kunt genieten van hun kook kunsten. 

Ook wij hebben heel leuke aanbiedingen, arrangementen en interessante kortingen beschikbaar voor u op onze website! Ik kijk ernaar uit om u een heel warm welkom te heten in ons hotel! Wat zegt u ervan?!

Hotel Asteriskimg-5759.JPGHotel AsteriskHotel Asteriskimg-5799.JPGimg-5818.JPG

Lees verder

Hotel Asterisk

Welkom!

09/11/22Lees meer
Hotel Asterisk

Toen in Amsterdam: feitjes over grachtenhuizen

09/11/22Lees meer
Hotel Asterisk

Het Vondelpark

09/11/22Lees meer